Mobile Label

ВІКТОРИНА: ЩО ВАМ ВІДОМО ПРО ВІЇ?

11.03.2021

ВІКТОРИНА: ЩО ВАМ ВІДОМО ПРО ВІЇ?

Перевірте себе: чи все ви знаєте про власні вії? Дайте відповіді на кілька простих (а може не таких і простих) запитань.

Вам здається, що ви знаєте про вії буквально все? Повірте, завжди є щось, що варто дізнатися!

1. Скільки вій в середньому випадає щодня?
А. Жодної
Б. 1-5 штук
В. 6-10 штук
Г. Більше 10 штук

Правильна відповідь:
Б. 1-5 штук.

Вії людини мають певний природний цикл росту тривалістю 60-90 днів. За цей період волосок вії виростає й випадає, поступаючись місцем новому. Залежно від індивідуальних особливостей циклу росту, в людини в середньому щодня випадає 1-5 вій, тобто до 20% вій випадає кожні два тижні.

2. Скільки в середньому вій росте на верхній повіці?
А. 50-90
Б. 90-150
В. 150-190
Г. 190-250

Правильна відповідь:
Б. 90-150 штук.

В середньому на верхній повіці росте 90-150 вій, а на нижній 70-80. Звісно, в кожної людини по-різному. Наприклад, буває, що в людини всього 50 війок, а буває й понад 200 вій на верхній повіці (щастить же комусь!).

3. Вії коли-небудь припиняють рости?
А. Так
Б. Ні

Правильна відповідь:
А. Так

З віком у волосяних фолікулах значно сповільнюється або й зовсім припиняється утворення нових волосинок вій. Окрім природного старіння, вії ослаблюються й випадають через грубий фізичний вплив, як-от тертя або смикання.

4. Штучно нарощені вії пошкоджують натуральні волоски вій?
А. Так
Б. Можливо, якщо нарощування неякісне
В. Ні

Правильна відповідь:
Б. Можливо, якщо нарощування неякісне

Якщо штучні вії нарощені правильно (це повинен робити фахівець; без застосування агресивних хімічних компонентів), то в короткочасній перспективі штучні вії є досить привабливим варіантом.

АЛЕ... якщо вії нарощені неякісно або невміло, може статися що-завгодно: від алергії на хімічні сполуки до інфікування, набряків і випадіння натуральних вій.

Є свідчення, що в жінок траплялися випадки алергічної реакції й інфекцій внаслідок застосування клею на основі формальдегіду (посилання на оригінальне джерело).

Звісно, займатися нарощуванням вій повинен кваліфікований і досвідчений спеціаліст, який має диплом або ліцензію косметолога-естетиста.

Якщо ви носите штучні вії, важливо дотримуватися правил гігієни й регулярно очищувати область очей, оскільки клей для вій не лише утримує штучні волосинки, але й притягує мікробів та часточки бруду.

Для мінімізації ризику необхідно обрати ніжний і водночас ефективний засіб для очищення вій, наприклад, нашу міцелярну воду Micellar Water Lash Wash. Що таке міцелярна вода? Це розчин, насичений міцелами. Міцели – це особливі молекули, які притягують і утримують часточки бруду й макіяжу. Міцелярна вода бездоганно видаляє жир, бруд, макіяж. Це незамінний продукт не лише для тих, хто має штучні вії, а й взагалі для всіх, хто дбає про себе й піклується не лише про чистоту, але й зволоження області очей.

Незалежно від того, ви експерт у догляді за віями чи маєте лише базові знання, бренд RevitaLash Cosmetics завжди радо пропонує найкращі засоби для догляду за красою та здоров’ям вій. Наші фаворити: кондиціонер-сироватка для вій і туш-праймер для вій.