Mobile Label

КОЛАГЕНОВІ ДОБАВКИ: Є СЕНС?

07.12.2021

КОЛАГЕНОВІ ДОБАВКИ: Є СЕНС?

Чи дійсно колагенові добавки працюють? Невже секрет краси й довголіття криється в такій мініатюрній пігулці?

Якби ж все було так просто!..

Звісно, існують харчові добавки, які, за твердженнями, допомагають покращити стан волосся та шкіри, і навіть вій та брів. В місцевому магазині здорового харчування можна знайти будь-яку кількість продуктів, призначених для підвищення зволоженості, зменшення зморшок, зміцнення волосся, повернення сяйва... бла-бла-бла. Але чи дійсно допомагає пероральний прийом добавок (таблеток, рідин та/або порошків)?

Залежить від того, що ви розумієте під словом «допомога».

Так, харчові добавки можуть «покращити» ваш раціон. Якщо ви, наприклад, споживаєте замало жирів чи вуглеводів, голодуєте декілька годин поспіль, або мікробіом вашого організму неефективно вилучає живильні речовини з їжі, добавки можуть відновити здоровий баланс. Це має сенс. А шкіра, нігті і волосся тільки виграють від кращого харчування. Це також має сенс.

Але чого дійсно можна очікувати від перорального прийому добавок? Про це можна тільки здогадуватись. Індивідуальність метаболізму робить неможливим загальний прогноз успіху прийому добавок. Щоденний прийом полівітамінів, додавання в раціон продуктів з високим вмістом кератину і біотину, може...можливо, допоможе підтримувати волосся та шкіру в оптимальній формі. І якщо ви не перестараєтесь, вітамінні і мінеральні добавки не зашкодять. Проконсультуйтесь зі своїм лікарем, а потім переконайтесь самостійно, але, будь ласка, не чекайте, що добавки перетворять ваші брови, вії і локони на волосся Фарри Фосетт або брови Бейонсе (або шкіру, чи м'язовий тонус... чи будь-що, як у Бейонсе). Продукти, які запевняють нас в тому, що вони забезпечують деякі або всі вищеперераховані фактори, можна знайти в кожному куточку інтернету.

Докази на користь колагену?

Зараз колаген 一 це гаряча тема, особливо для жінок та чоловіків у спільноті адептів здорового способу життя. А чому б і ні? Те, що обіцяє осяйну шкіру і більш щільні, здорові локони, вії і брови, звучить як швейцарський армійський ніж у світі біологічно активних добавок.

Але є одна проблема. Нуу... або декілька... Нещодавно газета New York Times розповіла про них в серії статей про харчові добавки під назвою «Афера чи ні». Автор запитує: «Чи є користь від колагенових добавок?». Відповідь: «Можливо! Але будьте готові до довготривалих відносин».

Наша шкіра на 80% складається з колагену

Логічно, що додавання білку в щоденний раціон харчування може покращити тонус, структуру і еластичність шкіри. Починаючи з двадцяти років, ви втрачаєте 1% колагену щороку. Крім того, забруднення навколишнього середовища може прискорити втрату колагену. Добавки в раціон харчування - це, здавалося б, зрозуміло всім.

Але все не так просто. Ось одна проблема, про яку пише Times: «Наскільки добре добавки засвоюються, і чи потрапляють ці амінокислоти в цільові органи, щоб діяти там як будівельні блоки для вироблення більшої кількості колагену, все ще залишається предметом дискусії».

Поставте собі запитання: якщо ви хочете мати більш молоду шкіру, скажімо, навколо очей, що б ви обрали? Харчову добавку, від якої до потенційного результату можуть пройти місяці? Або крем місцевої дії, який миттєво поглинається і практично одразу починає працювати?

Колаген і волосся

А як щодо колагену для волосся, вій та брів? Докази ще менш обнадійливі.

Це правда, колаген містить багато амінокислот, які використовуються для синтезу кератину 一 основи волосини. Колаген містить незамінну амінокислоту пролін. І знаєте що? Пролін є основним компонентом кератину.

Це звучить як чергова елементарна річ. Але коли мова йде про зв'язок між прийомом колагену і ростом волосся, доказів не вистачає...прямий зв'язок залишається невловимим. Як і зв'язок між антиоксидантними здатностями колагену і боротьбою з вільними радикалами, які пошкоджують волосяні фолікули. Так, дослідження проводились в лабораторіях, але на окремих клітинах, а не на реальних живих людях. Чи передасться здатність колагену боротися з вільними радикалами вашому волоссю, віям і бровам, стане відомо ще нескоро.

Що ж працює насправді?

Хоча, здавалося б, ми нічого не втратимо, якщо спробуємо колагенові добавки, але є продукти, які дійсно працюють для покращення здоров'я волосся, вій та брів. До складу кондиціонерів RevitaLash® AdvancedRevitaBrow® Advanced і пінки Volume Enhancing Foam входять потужні інгредієнти, які зміцнюють, живлять і кондиціонують вії, брови та волосся. Жодна таблетка, порошок або жувальна гумка не зможе зміцнити і захистити ваші локони так, як шампунь чи кондиціонер, спеціально розроблений для витонченого волосся.

Гідролізований колаген 一 вид колагену, який найкраще засвоюється, але і коштує недешево. І якщо він хоч трохи допоможе вашій шкірі та волоссю, мова йде про місяці, а то і роки. Витрачайте свої гроші з розумом. І не погоджуйтеся на абищо, ви варті більшого!

Завітайте до нашого онлайн-магазину, щоб придбати продукти, які реально працюють!
Які ще продукти є в нашому асортименті? Завітайте в наш онлайн-магазин.